Zoekmachine voor bedrijven
De winter is in het land, een stevige werkjas die beschermt tegen weer en wind is daarom onmisbaar. Maar waar let ik op bij het kopen van een goede werkjas? Welke rol spelen dikte, kwaliteit en beweegcomfort? @Workshop zet je graag op weg om de juiste keuze te maken en zo zorgeloos elke klus tot een goed eind te brengen.
De wintermaanden brengen onvoorspelbaar weer, buien en winterse neerslag met zich mee. Wie vaak in de buitenlucht aan de slag moet, wapent zich dus best met een beschermende werkjas. Niets zo fijn om comfortabel je werk te kunnen doen bij gietende regen, ijzige kou of opspattend vuil. Daarom is het aangeraden om in te schatten welke aspecten belangrijk zijn voor jouw job.
Moet de vest ruwe omstandigheden doorstaan of net licht en beweeglijk zijn? Heb je graag waterafstotende bescherming of speelt de wind vaker parten? Tast je regelmatig naar gereedschap in zakken en moet het model bijgevolg korter zijn?
Alle jassen bij @Workshop kunnen uiteraard tegen een stootje, en zijn afhankelijk per model wind- en waterdicht.
Een goede werkjas beschermt niet enkel tegen externe factoren, maar vormt dag in, dag uit ook een praktische compagnon. Flexibele textielsoorten garanderen een soepele beweeglijkheid, slim geplaatste zakken zorgen ervoor dat je gereedschap of telefoon steeds binnen handbereik blijft, terwijl goed zichtbare reflectoren bijdragen aan de ‘passieve’ veiligheid AtWorkshop
.
Vergeet tot slot extra comfort zoals oksel- en rugventilatie of versterkte elleboogzones niet.
In de meeste sectoren is het niet vereist dat je werkkledij aan bepaalde EN-veiligheidsnormen voldoet. Toch komen er af en toe risico’s kijken bij bepaalde beroepen. Denk maar aan bescherming tegen externe factoren zoals ontvlambaarheid, chemicaliën of lasvonken. Dan ben je best beschermd volgens de Europese regelgeving. De kwaliteit is daarom niet beter, ze voldoen simpelweg aan andere eisen. Hier lijsten we enkele EN-normen op;
Op locaties met veel verkeer is het aan te raden meteen in het oog te springen van passanten. Onder meer bij wegenwerken of gemeentediensten is dit het geval.
Bepaalde jobs komen in aanraking met extreme hitte of vlammen. Het spreekt dan ook voor zich dat hier gepaste kledij is vereist. Let echter op; deze categorie geldt niet voor lassers of brandweerpersoneel AtWorkshop
Naast extreme hitte komen laskarweien ook in aanraking met vloeibaar metaal en UV-straling. Uiteraard is hier extra bescherming aangewezen.
Beter gekend als elektrisch geleidende kledij. Naast fysieke letsels kunnen kortsluiting en stroomoverschot ook brandgevaar of explosies doen ontstaan. Beschermende kledij zorgt ervoor dat de elektrostatische lading afgeleid wordt naar de lucht.
Ook de chemie-nijverheid is niet zonder gevaar. Werkkledij die bescherming biedt tegen vloeibare chemicaliën, dragen bovenstaande EN.