Zoekmachine voor bedrijven
Coot ( Colette Beckers, Amsterdam 1963 ) wil verbinding maken tussen mensen en materiele zaken. Daarom creëert zij harmonieuze interieurs ; een interieur dat naast origineel en comfortabel is ook geborgenheid uitstraalt en in balans is. Een interieurontwerp van Coot weerspiegelt de persoonlijkheid en leefstijl van de bewoners of de gewenste uitstraling en professionaliteit van een bedrijf . Het interieur inspireert en voegt een meerwaarde toe aan de architectuur. Zo laat iedere ruimte zich van zijn beste kant zien.
Rekening houdend met uw wensen , uw persoonlijke leefstijl, het gebruik van de woning of het gebouw, de architectuur van het pand en uw budget ontstaat er een concept. Dit concept wordt net zo lang met u doorgesproken totdat er een plan kan worden gemaakt. Vanuit dit plan wordt er een ontwerp gemaakt dat nauwkeurig beschreven wordt en compleet gemaakt wordt met plattegronden, interieurtekeningen, illustraties, foto's, stylingadviezen en winkeladressen. Het ontwerp wordt daarna weer met u doorgesproken zodat u er zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard blijft Coot graag betrokken tijdens de uitvoering ; details in de afwerking en decoratie kunnen een ontwerp maken of breken . Desgewenst kunt u er ook voor kiezen om alles over te laten aan Coot. Zij zal contacten leggen, offertes aanvragen en een eventuele verbouwing begeleiden. Uiteraard kunt u bij Coot ook terecht voor een stylingadvies zoals een keuze voor een kleur op de muur of de inrichting van de vensterbank.
Er zijn vele kleine musea in Nederland die met grote inzet en veel plezier worden beheerd door vrijwilligers. Soms is er verandering nodig om het plezier van de bezoeker en de vrijwilliger een nieuwe impuls te geven. Zo kwam het bestuur van Museum de Scheper in Eibergen op het idee dat er meer sfeer en leven in het museum moest komen. Dit museum dat gehuisvest is in een chic bankgebouw uit 1870 en een dorpsboerderij uitdezelfde periode, wilde een goed beeld geven van het ontstaan en de historie van de streek en zijn bewoners maar kwam door de hoeveelheid aan informatie en spullen en de manier van presenteren niet goed tot zijn recht. Voordat ik aan het ontwerp toekwam heb ik eerst in samenwerking met het bestuur en een groep vrijwilligers die de vernieuwing een warm hart toedroegen, een plan gemaakt om een verhaal te gaan vertellen en in dat verhaal de informatie te verstrekken . Ik wilde de 19de eeuwse grandeur van het huis terugbrengen zodat je als bezoeker de indruk krijgt in een andere tijd terecht te zijn gekomen. Voor de grote ruimte die beschikbaar was voor de vrijwilligers op de begane grond heb ik een kamer en suite kast in Belle Epoque stijl ontworpen die de ruimte in twee delen verdeelt. De hoge schuifdeuren geven toegang tot een herenkamer die net lijkt te zijn verlaten door de eigenaar, schrijver en denker Menno ter Braak. Ook de keuken aan de andere zijde van de kamer en suite kast is in de stijl meegenomen. Hier treffen de vrijwilligers elkaar en kunnen bezoekers gezellig aanschuiven voor een kop koffie. De inrichting ademt de sfeer van eind 19de, begin 20ste eeuw.
De receptie is op de plaats van de voormalige museumwinkel gekomen. Ik heb er voor gekozen een collectie oude tegels die werden tentoongesteld in het museum te gebruiken voor het ontwerp. Zo hebben de tegels naast de museale waarde toch ook weer een functie in de architectuur gekregen en vormen ze samen met het ontwerp van de tafel en de strak vormgegeven open kast waar origineel en opvallend geheel.
Uitvoering kamer en suite kast en receptie : Timmerbedrijf Groot Zevert, Beltrum
Tegelzetter : Hemmie Borckink, Eibergen
Overige werkzaamheden : de vrijwilligers van museum de Scheper